Megjelent William Gallen: Antantmisszió című regénye!

2013.06.14.

A Könyvpont Kiadó gondozásában a 84. Ünnepi Könyvhétre jelent meg William Gallen: Antantmisszió című regénye. A kötetről röviden: A román hadsereg 1919 augusztus 3-án megkezdi Budapest megszállását. Az akcióról néhány órán belül értesülnek a párizsi békekonferencia vezetői. A négy nagyhatalom tanácsa úgy dönt, a lehető leggyorsabban tábornoki missziót küld Budapestre, hogy a megszállást ellenőrizzék, és segítsék a magyarokat, hogy ismét saját kezükbe vegyék országuk kormányzását. A bizottság amerikai tagja, Bandholtz tábornok magával visz egy fiatal, magyar származású tisztet, Weiss kapitányt, akire már Párizsban felfigyel a román titkosszolgálat…

Politikai intrikák, a titkos diplomácia útvesztői és az igaz szerelem hálója szövi át ezt a különös regényt, amely a hazánk sorsát hosszú időre megpecsételő, végzetesen elhibázott békekötést megelőző tragikus történelmi epizódot mutatja be. 
 
A szerzőről:
 
William Gallen (Gál Vilmos) 1972-ben született Budapesten, nős, két gyermek édesapja. A Magyar Nemzeti Múzeum kurátora, történész–muzeológus. Az Antantmisszió első regénye.